אנחנו חונכים פינה חדשה ובה נביא בכל פעם מתכון טבעוני מתוק ומוצלח, ויש לא מעט כאלה.
חשוב לי לציין שאני לא טבעוני, אני אוכל (כמעט) הכל, לכן גם חשוב לי שמתכונים טבעוניים יהיו טעימים מאוד, לא פחות מזה.
כל המתכונים שיובאו בפינה זו נוסו על ידי, ונאכלו בתיאבון רב הן על ידי והן על ידי סובביי.
תיהנו, אשמח לקבל פידבקים.
יהורם דילמאני
yoodfood@gmail.com
המצרכים
- 1 כוס קמח כוסמין (או קמח רגיל)
- 2 כפיות קינמון
- 2 כפיות אבקת אפיה
- חצי כפית מלח
- 3/4 כוס סוכר דמררה (או סוכר רגיל)
- 3/4 כוס שמן (קוקוס או חמניות)
- תחליף ביצה: חצי מעדן סויה אלפרו בטעם וניל, או רבע כוס רסק תפוחים ללא סוכר, או חצי בננה מרוסקת
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כוסות שיבולת שועל (מהסוג הגס יותר, לא מהסוג העדין)
- 1 כוס צימוקים (או אגוזים קצוצים גס מכל סוג, או שוקולד צ׳יפס לפינוק אמיתי, או לשלב כמה תוספות, כל זמן שהכמות הכוללת לא עולה על כוס אחת)
אופן ההכנה
- בקערה אחת מערבבים קמח, קינמון ואבקת אפיה. אפשר לנפות הכל יחד לתוך הקערה או לשים בקערה ולערבב עם היד כדי לאוורר את הקמח ולפורר את הגושים.
- אח״כ להוסיף את המלח.
- בקערה נפרדת לערבב יחד שמן וסוכר, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- להוסיף את תחליף הביצה ותמצית הווניל ולערבב קצת.
- להוסיף את תערובת הקמח ולערבב, אבל לא יותר מדי, עד לרגע בו יש תערובת אחידה. ניתן לערבל קצרות במיקסר או פשוט בידיים.
- להוסיף את שיבולת השועל ולערבב עד שהיא מפוזרת בצורה אחידה.
- להוסיף את התערובת המועדפת עליכם (צימוקים, אגוזים, שוקולד צ׳יפס…)
- להכניס את התערובת למקרר לחצי שעה.
- בשלב זה לחמם את התנור ל-175 מעלות.
- לאחר חצי שעה, הוציאו את התערובת מהמקרר והכינו ממנה כדורים בגודל של כדור פינג-פונג או כל גודל אחר שמתחשק.
- לסדר את הכדורים על תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפיה. ניתן לשטח אותם מעט כדי ליצור להם בסיס.
- להניח אותם במרחק של 5 ס״מ אחד מהשני, כי בחום האפייה הכדור משתטח.
- אופים 15 דקות, עד שתחתית העוגיות זהובות. העוגיות יוצאות רכות מהתנור ומתקשות בזמן הצינון.
מומלץ להתאפק ולתת להן להצטנן לפחות חצי שעה.
תיהנו!