עוגת גזר טבעונית מצויינת, שיכולה לבוא עם קוקוס או בלי, ויכולה להתאים לפסח או ליום חול.
המתכון עבור 3 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות או תבנית מאפינס.
המצרכים:
כוס וחצי קמח תפוחי אדמה
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית שטוחה של קינמון טחון
1/2 כפית מלח
1 כוס סוכר חום
1/2 כוס חלב סויה / מים חמים
3/4 כוס שמן חמניות או שמן קוקוס
כוס וחצי גזר מגורר 2 כפות חומץ
תוספות אפשריות:
100 גרם קוקוס טחון
כוס שוקולד צ׳יפס
כוס אגוזי מלך קצוצים גס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים בקערה את קמח תפוחי האדמה, אבקת האפיה, הקינמון והמלח.
בקערה נפרדת ממיסים את הסוכר במים החמים או בחלב הסויה החם.
מוסיפים לקערת הקמח את השמן ואת מי הסוכר לסירוגין ומערבבים (ידנית או במיקסר במהירות איטית).
מוסיפים את הגזר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את אחת התוספות שבחרתם – קוקוס, אגוזים או שוקולד צ׳יפס – ומערבבים קצרות.
מוסיפים את החומץ ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית ומכניסים מייד לתנור ל-30 דקות.
לאחר 30 דקות בודקים עם קיסם, שאמור לצאת עם פירורים לחים עליו. אם הוא יוצא רטוב לאפות עוד 5 דקות ולבדוק שוב. מתאפקים ומחכים שהעוגה תצטנן ותהיה בטמפרטורת החדר לפני שפורסים אותה, אחרת היא תתפורר.
בתיאבון!