להלן מתכון של עוגת תפוזים ריחנית ומשכרת, עם טאץ' של שקדים שמעדניםמאוד את טעם העוגה.

 

המצרכים:oranges

כוס וחצי קמח לבן (אפשר לערבב קמח מלא או כוסמין חצי-חצי)

100 גרם שקדים טחונים

1 שקית אבקת אפייה

1 כוס סוכר

תחליף ביצים: 2 מעדני אלפרו בטעם וניל (תחליף אחר, כמו בננות או רסק תפוחים עלול לפגום בטעם התפוזי של העוגה)

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

גרידה מתפוז שלם

גרידה מלימון שלם

1 כוס מיץ תפוזים (סחוט טרי!)

3/4 כוס שמן חמניות (אפשר גם קנולה, חמניות עדיף בגלל הטעם הניטראלי יחסית)

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

בקערה מערבבים היטב (רצוי במיקסר חשמלי) את מעדני האלפרו, הסוכר, תמצית הוניל והמלח.

מוסיפים את גרידת התפוז והלימון וממשיכים לערבל עד להאחדה.

בקערה נפרדת מערבבים את השמן ומיץ התפוזים. מוסיפים את התערובת באיטיות לקערת המיקסר, תוך כדי המשך ערבול.

מוסיפים את הקמח, השקדים ואבקת האפייה ומערבלים במהירות איטית ולזמן קצר, רק עד להאחדה של התערובת. לא לערבל יותר מדי.

מעבירים לתבנית עגולה, או 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.

מכניסים לתנור ל-40 דקות בערך. בודקים בעזרת החדרת קיסם, מחדירים אותו למרכז העוגה והוא אמור לצאת עם פירורים לחים עליו.

 

בתיאבון!

 

 

 

רוצים במתנה את הספר של שאקטי מאי - ׳להיות׳? שלחו לנו הודעה
10 טיפים: כל מה שצריך לדעת לפני שבוחרים קורס להכשרת מורי יוגה
אם עדיין לא הייתם אצלנו, הירשמו וקבלו שבוע היכרות חינם